top of page

רוצה לרוץ עם עגלת תינוק….? ככה תעשי את זה נכון עבור שניכם

בדרך כלל יש את האידיאל ואז יש את האידיאל עם החיים עצמם... באידיאל, את מכניסה לך ליומן את שעות הפעילות שלך, מתארגנת בנחת, יוצאת לאימון בדיוק מתי שקבעת, נכנסת להתקלח, אוכלת לך משהו קטן אחרי האימון ונשכבת על הספה לסשן קריאה ומחשבות. ואז יש את המציאות. ובמציאות אנחנו לא תמיד לבד ויש את עומס החיים שהרבה פעמים מקשה עלינו מאוד להצליח לעמוד ביעדים שקבענו לעצמנו. אז המטרה היא לנסות ולהצליח להתמיד גם עם כל המגבלות והנסיבות….לחלקנו יש ילדים, לחלקנו בעלי חיים ולחלקנו גם וגם (כל הכבוד על זה!) אז הנה כמה טיפים כדי שתצליחי לצאת לרוץ גם עם את עם הבייבי, ולנסות להרוויח אימון בשבילך, ואחלה זמן עגלה בשבילו… (כל הדברים תקפים גם אם יש לך תינוקת, וגם אם יש לך תאומים…)

 

הכי חשוב לוודא שהעגלה במצב מתאים :

הכי הכי חשוב זה הבטיחות. קודם כל לוודא שהעגלה לא עמוסה מידי בתיקים ושקיות ולא יכולה להתהפך חלילה מכובד המשקל. לא לרוץ עם עגלת אמבטיה שאי אפשר לחגור את הילדים ולוודא שהצמיגים יהיו מנופחים. אם את עוצרת במהלך הריצה, להקפיד כמובן לעצור את העגלה עם ברקס, וכשאת רצה, חשוב להחזיק את העגלה עם שתי ידיים או לרוץ עם יד אחת כשהיא כרוכה עם רצועת בטיחות עליה (בחלק מהעגלות יש לולאת בטיחות שאפשר לשים על היד בפנים). מסלול שטוח וחלק עדיף על שטח עם הרבה אבנים, ככל שהשביל חלק יותר לתינוק תהיה נסיעה חלקה ונעימה יותר, ואם מדובר בתינוק מאוד קטן, שעוד לא מחזיק את הראש, גם בראש הקפיצות יהיו לו פחות נעימות.

 

מצב התינוק :

אם התינוק אחרי אוכל, כדי לתת לו קצת זמן לעכל את האוכל ולא להעביר אותו ישר לשכיבה כדי שהוא לא יפלוט את האוכל בזמן הנסיעה. לתינוקות מאוד קטנים מומלץ להישאר עם הפנים אליהם ולהציץ קצת פנימה לראות שהם מרוצים מהעניין, ותינוקות גדולים יותר שמסתכלים קדימה בדרך כלל יודיעו לך כשהם לא מרוצים… כמובן שלא מומלץ להשכיב תינוקות על הבטן, וכדאי על הגב - כל ההוראות של טיפת חלב לגבי השכבת תינוקות תקפות גם בעגלה, בטח כשהיא נוסעת… יהיו תינוקות שזה יהיה להם לא נעים בהתחלה, ואפשר לשים להם נחשוש מסביב כדי שהוא יחבק אותם מכל הכיוונים, ויקטין להם את המרחב שבו הם נמצאים. וכמובן מומלץ לנסות לצאת כשהם צריכים לישון, תינוק עירני עלול להשתעמם, ותינוק שמתחיל לפתח רעב, יהיה חסר סבלנות, ככה ששינה בשבילו ואימון בשבילך זה האידיאל!

 

כיסוי העגלה עם בד :

כשאנחנו מכסות על העגלה עם בד כדי שלא תכנס שמש או רוח, אנחנו בעצם מעלות את הטמפרטורה בפנים בעוד 12-15 מעלות. בחורף זה נעים, בקיץ זה ממש עלול להיות מסוכן.. ההבדל בין 30 מעלות ל42 הוא מהותי לתינוקות קטנים ובכלל… אז מה עושים….? חשוב לצאת בשעות שעוד לא מאוד חם, ולדעת שאם יש כיסוי צריך להוריד שכבות מהתינוק עצמו, כי הוא כן מתחמם שם יותר, בטח אם הוא עם שמיכה בנוסף. בשיא הקיץ, אם את רוצה לצאת על הבוקר,  גם תינוק בן יומו יכול להיות עם שכבה אחת בלבד בזמן האימון… תזכרי שגם אם עכשיו יולי וב7:00 יש עוד 25 מעלות, עם הכיסוי מלמעלה התינוק מרגיש כאילו זה לפחות 35 מעלות… אז לקחת את זה בחשבון שמכינים אותו לאימון.

 

ריצה עם מנשא :

ממש לא מומלץ… בטח לא מנשא קידמי, זה המון עומס על הגב התחתון ובעיקר לקרקעית האגן שגם ככה חלשה יותר לאחר לידה… הליכות עם מנשא כשהן איטיות, וכשהמנשא מחלק את העומס טוב על הכתפיים ועל הגב זה ממש אחלה, אבל בריצה התינוק יקפוץ בפנים, וגם אם הוא יהיה מרוצה, הגוף שלך מתישהו יסבול מזה מאוד...
 

כן, זה יותר קשה…

אמנם ריצה עם ילדים לא מחליפה תרגילי כח, אבל היא כן מוסיפה עומס על הריצה הרגילה שלנו ומפעילה יותר את השרירים. בריצה עם עגלה אנחנו מפעילות יותר את פלג הגוף העליון, מה שגורם לנו להשקיע יותר מאמץ מבריצה רגילה ולהפעיל יותר עומס על הרגליים מעצם דחיפת העגלה, אז את לגמרי יכולה לעוף על עצמך שאת עושה אימון יותר מאתגר

 

רוח חזקה :

אם יש רוחות חזקות מידי זה יכול להיות ממש סיוט עבורך ועבור התינוק, בטח בתינוקות עד גיל חצי שנה. אם את רואה שזה המצב, תנסי לשנות כיוון או לרוץ בתוך הרחובות כדי שהבניינים יחסמו קצת את הרוח. רוח קדימית מול העגלה תגרום לך להרגיש כאילו את דוחפת משאית במקום תינוק, ורוח צידית חזקה תנסה לדחוף אותך על הצד, אז לנסות להתחמק ממנה כמה שאפשר.

 

לא להתבאס אם התינוק לא זורם :

יהיו פעמים שהתינוק לא יהיה בקטע… הכל טוב! זה קורה! יכול להיות שבאמצע הריצה תצטרכי לעצור ולטפל בו, ויכול להיות שהוא גם לא יהיה יותר בקטע בכלל… במקום להתבאס יכול להיות שזו יכול להיות הזדמנות לעשות קצת תרגילי כח משלימים. את יכולה לעשות את התרגילים הפשוטים יותר עם התינוק ביד שלך, כמו לאנצ'ים או סקווטים, או לשים אותו על מחצלת או סדין לידך ולעשות את התרגילים כשהוא לידך. זמן אימון הוא זמן אימון ומה שמסתדר עושים!

 

לעשות את האימון כמה שיותר מוקדם בבוקר :

הלו"ז היומי שלכם ישתנה כל הזמן, יהיו המון פעמים שתשלימי שעות שינה בבוקר אחרי לילה קשה, וסתם בקרים שלא תספיקי להתארגן ולפני שתשימי לב כבר 11:00 ואת עדיין בפיג'מה… ככה זה חופשת לידה, מי שקרא לה "חופש" לא עשה אותה מעולם… מתי שאת מצליחה לצאת - תעשי את האימון דבר ראשון! באידיאל תעשי אותו בשנת הבוקר של התינוק, אבל לפעמים, תצטרכי את שנת הבוקר הזאת, וזה יגרר עוד טיפה,  הכל הטוב! מתי שאת יכולה לצאת, פשוט תצאי! ואם חם מדי, תעשי הליכה במקום ריצה, אבל אל תוותרי על לצאת… מעטות הנשים שבחופשת לידה ומצליחות להתאמן בערב, הגוף מאוד עייף בערב, אם את מניקה, הוא גם יהיו סחוט ועייף מייצור חלב במהלך כל היום, ואיך שהשמש שוקעת - הוא יכנס למצב התכוננות לשינה. זה הטבע, את והתינוק אמורים להיות עם עירניים כשהשמש בשמיים וישנים כשהיא ישנה. אז לתת לגוף לעשות את שלו, לישון מוקדם, לאכול בריא וטוב, ולהתאמן על הבוקר!

IMG_20190127_162021_952.jpg

ליאת סנדק, מאמנת ריצה

B.ed חינוך גופני, וינגייט

התמחות בליקויי יציבה והתעמלות שיקומית

מפתחת תוכנית הריצה של Laliway

Artboard 6.png

אתגר ריצה לנשים שמעולם לא רצו!

רוצה לשמוע עוד פרטים על אתגר הריצה שלנו.....? לחצי ממש פה>>

bottom of page