חברות הקהילה שלנו מספרות למה הן התחילו לרוץ?
הדס הורדי
רונית אזולאי
פאולה רוזנברג
עמית לאופר כץ
שרית מזור
רותם דר
הדס הורדי
מיכל הראל
שרון גבריאלוב
אלירז שור
"טוב, אני לא יודעת איך להתחיל את זה בלי להדאיג את הציבור באיזו פתיחה פומפוזית, אז ישר לעניין. אמ;לק: הייתי פדלאה איומה, התחלתי לרוץ(!!!)
אם אתן מכירות אותי יותר מטיפה, כנראה שהמשכתן לקרוא אחרי האמ;לק, כי אתן יודעות שמדובר בחדשות מאד מרעישות, על גבול הלא סבירות. כל חיי הייתי פדלאה. אבל ממש.
ספורט היה מאמלל אותי. שנאתי להתנשף, נגעלתי מלהזיע, כל פעילות אירובית היתה סבל נפשי ופיזי מוחלט, ולא אנדורפינים ולא אדרנלין - שום דבר פשוט לא עבד לי.
בשנה וחצי האחרונות התחלתי לעשות פילאטיס מכשירים וזה הדבר הספורטיבי הראשון שהתמדתי בו בחיי, דבר באמת מרשים כשלעצמו, אבל הי, ריצה.
אז האמת היא שאני לא באמת יודעת מה גרם לי *לרצות* להתחיל לרוץ, יש שם כמה גורמים שאני יכולה להניח, אבל מה שהזיז אותי בסוף מהכורסה היה המודעות והסרטונים המטורגטים היטב של Laliway , והאלגוריתם של פייסבוק שגרם להם לצוץ לי יותר ויותר אחרי כל פעם שלחצתי עליהם.
נשמע מעצבן, לא? אז זהו, שהן פשוט דיברו ממש עלי בכל אחד מהם. ״נשים שאף פעם לא רצו״ ״לא חשבת שאת יכולה לעשות ספורט חוץ מפילאטיס אולי״, כאלה.
והכי חשוב: המטרה שלהן היא לא להכין אותך למרתון או למירוץ הלילה הבא, אלא פשוט להכניס את הריצה לחיים כמשהו שלך עם עצמך. איכשהו זה עבד עלי. בלי לספור קילומטרים ומהירויות ובלי תחרות עם אף אחד חוץ מעצמי והדחף/חשש שלי להתפגר באמצע הטיילת.
אז בשלושת השבועות האחרונים אני קמה פעמיים בשבוע בציפייה(!) ויוצאת לאימון של חצי שעה.
מתחילות מדקה ריצה ושתי דקות הליכה.הבוקר כבר רצתי שלוש דקות בין ההליכות (שנשארו שתי דקות). זה נשמע מעט, אבל זה המון! אני מזיעה כמו שלא הזעתי בחיים, אבל תחושת ההישג פשוט מדהימה...
זה עובד ככה: נרשמות ומקבלות לינק לאתר שיש בו אימונים מוקלטים. את נועלת נעליים ויוצאת מהבית, וזהו! יש מאמנת שמדברת לך באוזן על כל מיני דברים שאם תדברי איתי עליהן בארוחת צהריים אני אגלגל עליך עיניים למוות, כמו תזונה, קניות של בגדי ספורט ותרגילי מתיחה. אבל א. היא מצחיקה לאללה וב. היא גם אומרת לי מתי לרוץ, מתי ללכת, מתי להסתובב ולהתחיל לחזור הביתה כי עבר חצי, ועל הדרך, גם שאני מדהימה ומהממת. אז אני מקשיבה. ורצה.
ויש בנוסף גם קבוצת פייסבוק של נשים שעושות בדיוק בדיוק את אותו דבר, ואנחנו מרימות לעצמנו ואחת לשניה, מתייעצות, מקטרות (האמת ממש בקושי!) וממליצות המלצות, וגם מייל יומי עם עצות או סרטונים, כל יום בנושא אחר. לא חופר ומעוצב יפהפה! ואחרונה חביבה יש את יעל, שמדי פעם שולחת ווטסאפ אישי לגמרי לשאול מה נשמע.
קיצר, יאאאלה אתגר 2!
נ.ב. עכשיו שהפכתי לאשה שעושה ספורט (חמסה טפו) אני קצת פחות חוששת שעומדים להעיף אותי מתל אביב, אבל אם אני מאיימת לאמץ כלב או להפוך לטבעונית מטיפנית תזעיקו את הרשויות, טוב?"
מיטב דהן
"בוקר אחד קמתי, וגיליתי שיומולדת ה-40 שלי ממש מעבר לפינה. הסתכלתי במראה ואמרתי לעצמי: את יודעת שאם לא תעשי משהו, זה רק ילך ויהיה יותר גרוע? השמנה, מחלות חלילה, חוסר נוחות בגוף שלך…
ואז הגיע צוקי עם הצעה מפתיעה: ריצה לבלתי רצות! הפרסומת של laliway ממש דיברה עליי. אישה עסוקה (מהנדסת תוכנה, 6 ילדים, פעילה בקהילה) שבשבילה ריצה היא האוורסט.
כלומר, פעם הייתי ממש ספורטיבית, אבל גם אז ריצה ארוכה לא נראתה לי אפשרית.
ליאת (המאמנת שמדברת איתי באוזן) לימדה אותי, בצעדים של תינוק, להרחיב את גבולות היכולת שלי! פתאום מצאתי את עצמי מחכה לערב לצאת לעוד ריצה! כבשתי את האוורסט שלי!
יחד עם ההחלטה להתחיל לרוץ והדרך שאני עוברת קרו עוד כמה דברים משמעותיים - החלטתי לאכול יותר נכון, לקחת את הכל בקצב שלי. מצאתי את עצמי הרבה יותר מחוברת לגוף שלי.
ההצלחה הזו שחוויתי בריצה הזכירה לי שכנראה יש הרים נוספים שנראים בלתי עבירים, אבל עם מיקוד והתמדה אצליח לעבור אותם.
גם מול הילדים שלי, העובדה שאמא לא רק מדברת על אורח חיים בריא אלא משתדלת ומצליחה ליישם אותו, היא בונוס עצום. החלטתי לקחת את הבן שלי, שמתמודד עם בעיות של ביטחון עצמי ודימוי גוף, איתי לריצות. זה זמן איכות מדהים של שנינו ובדיוק כמו שקרה לי, הריצה נותנת לו תחושת מסוגלות עצומה.
תכל'ס, נתתי לעצמי מתנה מדהימה ליומולדת 40 :)"
יעל ענבר
אז באיחור של יותר מחודשיים ואחרי צינון ודלקת ריאות ושאר תירוצים סיימתי היום את אתגר 3!!! איזו הרגשה נפלאה! תודה לכן 'לאלי-וואי' בחיי שאני לא מגזימה כשאגיד ששינתן את חיי... בכל ריצה אני מזכירה לעצמי איך לא האמנתי שארוץ דקה שלמה ואח"כ לא האמנתי שאצליח לרוץ יותר... מי היה מאמין... 😊 תודה תודה תודה תודה על הליווי ועל הכל! ❤️ ועכשיו - לאתגר האמיתי בהתמדה 💪🏻
אירית פורת
"חגגתי לפני יומיים 70.
אין לי זכרונות טובים מריצה, גם אין לי הרבה זכרונות מריצה. ריצה לא היתה אף פעם חלק מהחיים שלי. אני הולכת, אני יושבת, אני שוכבת, אלה מצבי הצבירה שלי.
שיעורי ההתעמלות בבית הספר היו השיעורים השנואים עליי. המורה להתעמלות היתה מודדת את הזמן בו הצלחתי לרוץ 60 מטרים. היא אף פעם לא התפעלה מהתוצאה. את הריצה אל המוטות שהחזיקו את החבל (זה היה חבל?) כדי לקפוץ לגובה הייתי מפסיקה שנייה לפני המוטות. לא
הצלחתי להתרומם מעל לחבל. בתיכון היו שיעורי ספורט וגדנ"ע, היה צריך לפעמים לרוץ, זה לא היה כייף. למדתי שזה תחום שכדאי להימנע ממנו, אם אפשר.
בצבא בטירונות הייתי צריכה לרוץ, אבל שם לכולן היה קשה, היה בוץ,
היו מדים מסורבלים, היה רובה, ירד גשם, זה היה בנובמבר, כאב לי בצד נורא. בסוף זה נגמר. מאז לא רצתי.
לא הייתי צריכה לרוץ אחרי אוטובוסים, או אחרי רכבות או אחרי מטוסים. יש לי רכב קטן ואני מרוצה.
כבר כמה שנים אני יוצאת כל בוקר להליכה מאתר "שבע טחנות" עד גשר ראש ציפור. אני הולכת ורואה, מימיני, משמאלי, לפניי (אין מאחוריי אף אחד-כי כולם כבר מזמן חלפו על פניי) כולם רצים, מבוגרים וצעירים, נשים וגברים, בקבוצות או יחידים.
לפעמים ניסיתי גם אני. ניסיתי להרגיש איך זה, אם אני יכולה. יכולתי, אבל לא סיפרתי לאף אחד. אני וריצה? אף אחד לא יאמין, אני בעצמי לא מאמינה.
הבת שלי מתגוררת באמסטרדם כבר חצי שנה, אני מתגעגעת אליה, לא
נסעתי לחבק אותה ואת הבת המדהימה שלה כבר שלושה חודשים (קצת יותר, אני סופרת את הימים) הקורונה שיבשה לנו את ההסכם שאבוא כל חודש או כל שלושה שבועות, היא סיפרה: "את לא יודעת מה גיליתי - החלטתי להתחיל לרוץ", ושלחה לי את ה"אתגר" ונדלקתי.
אנחנו רצות בימים שני וחמישי, היא שם ואני פה, אנחנו מחליפות חוויות, מתלבטות לגבי נעליים, גרביים, לגבי המהירות של הריצה, היא מעודדת אותי, אומרת לי שזה בסדר לרוץ לאט, ואני באמת רצה לאט. לאט מכל מי שרץ בפארק הירקון, אבל אני נהנית, אני יכולה לרוץ!"